Švarūs ir higieniški biurai gerina darbuotojų pasitenkinimą. Toliau pateikiamuose straipsniuose skaitykite, kaip pagerinti darbo aplinką optimizuojant valymo procedūras. Taip pat sužinokite, kaip tai pasiekti su turimais ištekliais, tačiau pasitelkiant naujas technologijas.
Kaip pastato valdytojas, neabejotinai norite suteikti klientams nepriekaištingą patirtį ir negauti jokių nusiskundimų. Tačiau išlaikyti kontrolę nelengva, o dar sunkiau tobulinti darbą esant nuolatiniam spaudimui dėl sąnaudų. Švari ir sveika darbo aplinka yra raktas į darbuotojų pasitenkinimą, gerovę ir produktyvumą bei gali padėti pritraukti ir išlaikyti talentingus darbuotojus.
Tyrimai rodo, kad 72 % darbuotojų nerekomenduotų darbo ieškantiems žmonėms įmonės, kurioje bloga biuro higiena, o 70 % žmonių teigia, jog nepakankamai higieniškas biuras mažina bendrą jų pasitenkinimą darbu*. Kitaip tariant, darbo aplinka turi įtakos bendram darbuotojų pasitenkinimui, o higiena yra lemiamas veiksnys. Tyrimai taip pat rodo, kad dažniausiai skundžiamasi higieninėmis patalpomis. Būtent todėl svarbu užtikrinti aukštą ir nekintamą valymo kokybę. Tai ypač svarbu dabar, kai higienai teikiamas aukščiausias prioritetas.
Biurai nuolat keičiasi ir pereinama prie lankstesnių ir veikla grindžiamų modelių. Tai turi įtakos darbuotojų judėjimui biure, o užtikrinti aukštą valymo kokybę tokioje dinamiškoje aplinkoje yra gana sudėtinga. Išlaikyti visų biuro aspektų kontrolę ir veikti aktyviai, o ne tik reaguoti, yra tikras iššūkis.
Norint visada palaikyti sveiką ir švarią darbuotojų darbo aplinką, jums reikalingi nauji ir išmanesni darbo būdai. Naudodamiesi novatoriškais ir funkcionaliais didelės talpos dozatoriais ir duomenimis valdomo valymo programa, galite padidinti efektyvumą, sutaupyti laiko ir pagerinti darbo aplinką valytojams, biurų darbuotojams ir sau. Šis sprendimas suteiks pojūtį, kad viskas kontroliuojama, o kartu su juo ateis ir ramybė.
Sužinokite daugiau, kaip tikralaikiai duomenys gali padėti pasiekti aukštą ir nekintamą valymo kokybę.
Išsamiau apie tai skaitykite čia